Met courgette

Courgette is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we courgette om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van courgette, kaas en kruiden maakt deze ovenschotel een heerlijke maaltijd. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 courgettes, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde peterselie
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de courgetteplakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de courgetteplakjes in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

4. Voeg de gedroogde kruiden toe en bak nog eens 2 minuten.

5. Haal de bakplaat met courgette uit de oven en leg de plakjes in een ovenschaal.

6. Verdeel de ui-knoflookmengsel over de courgetteplakjes.

7. Bestrooi met de geraspte kaas.

8. Bak de ovenschotel gedurende 15 minuten in de oven.

9. Serveer de ovenschotel warm.

Met courgette

Geef een reactie

Schuiven naar boven