Cocosmelk is een heerlijke, romige melk die een heerlijke smaak heeft. Het is een perfecte toevoeging aan veel gerechten, van desserts tot sauzen. In dit recept gebruiken we cocosmelk om een heerlijke, romige curry te maken. Deze curry is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Het is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.
Ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
– 1 blikje kokosmelk
– 1/2 kopje water
– Zout en peper naar smaak
– Verse koriander, fijngesneden
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.
2. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
3. Voeg de kruiden toe en bak nog een minuut.
4. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut.
5. Voeg de kikkererwten toe en bak nog een minuut.
6. Voeg de kokosmelk toe en roer goed.
7. Voeg het water toe en breng aan de kook.
8. Laat de curry zachtjes koken tot de kikkererwten gaar zijn.
9. Breng op smaak met zout en peper.
10. Garneer met verse koriander.
11. Serveer met rijst of naanbrood.
Eet smakelijk!