Met citroengras

Citroengras is een veelgebruikte smaakmaker in de Aziatische keuken. Het heeft een frisse, citrusachtige smaak en is een lekkere toevoeging aan veel gerechten. In dit recept gebruiken we citroengras om een heerlijke, smaakvolle saus te maken die perfect is voor bij gebakken vis of kip.

Ingrediënten:

– 2 stengels citroengras

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 eetlepel koriander, gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwijder de buitenste bladeren van de citroengrasstengels en hak de stengels fijn.

2. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.

3. Voeg de citroengras, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, gember, chilipeper en koriander toe en bak nog 1 minuut.

4. Laat de saus afkoelen en giet het over de vis of kip.

5. Serveer met rijst of groenten.

Met citroengras

Geef een reactie

Schuiven naar boven