Met cheddar

Cheddar is een veelzijdige kaas die in veel verschillende gerechten gebruikt kan worden. In dit recept maken we gebruik van cheddar om een heerlijke ovenschotel te maken. Deze ovenschotel is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Het is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram gehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 200 gram geraspte cheddar

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de aardappelblokjes toe. Kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.

4. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

5. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder en oregano toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.

7. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte cheddar erover.

8. Bak de ovenschotel in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

9. Serveer de ovenschotel met een frisse salade.

Met cheddar

Geef een reactie

Schuiven naar boven