Met bonen

Bonen zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we bonen om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken. We combineren de bonen met knapperige groenten, kruiden en een lekkere saus om een smakelijke maaltijd te creëren. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige optie voor een gezonde lunch of diner. Laat je inspireren door deze bonenmaaltijd en geniet van de smaak!

Ingrediënten:

– 500 gram bruine bonen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel honing
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de bonen toe. Kook de bonen gedurende 10 minuten. Giet de bonen af en laat ze afkoelen.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, wortel en paprika toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kruiden, zout, peper, tomatenpuree, balsamicoazijn, honing en olijfolie toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de bonen toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het bonenmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de bonen gedurende 20 minuten.

7. Serveer de bonen met wat extra olijfolie en wat verse kruiden. Geniet ervan!

Met bonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven