Met bloemkool en gehakt

Bloemkool met gehakt is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. De bloemkool en gehakt zorgen voor een heerlijke smaak en de kruiden geven het gerecht een extra smaak.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 500 gram gehakt

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel basilicum

– 1 eetlepel peterselie

– 1 eetlepel olijven, fijngesneden

– 1 eetlepel kaas, geraspt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi met wat olijfolie, zout en peper en zet de bakplaat in de oven. Bak de bloemkool in ongeveer 20 minuten gaar.

3. Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat de ui glazig is.

4. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt totdat het gaar is.

5. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

6. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

7. Voeg de olijven, kaas, oregano, basilicum en peterselie toe en roer goed door.

8. Voeg de gebakken bloemkool toe en roer goed door.

9. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

10. Serveer de bloemkool met gehakt met wat extra kaas en olijven.

Met bloemkool en gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven