Met bleekselderij

Met bleekselderij kun je een heerlijke maaltijd maken. Het is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we bleekselderij om een smakelijke salade te maken. De salade is eenvoudig te maken en heeft een frisse smaak. Je kunt de salade als bijgerecht serveren of als een volledige maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel oregano

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes bleekselderij op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

3. Bak de bleekselderij in de oven gedurende 15 minuten.

4. In een kom meng je de ui, tomaten, citroensap, knoflookpoeder, oregano, zout en peper.

5. Voeg de gebakken bleekselderij toe aan de kom en meng alles goed.

6. Serveer de salade direct of laat afkoelen.

Met bleekselderij

Geef een reactie

Schuiven naar boven