Met bietenwraps

Deze bietenwraps zijn een heerlijke, gezonde en kleurrijke manier om je lunch of diner te verrijken. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gevuld met een verscheidenheid aan ingrediënten. De wraps zijn een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te verhogen.

Ingrediënten:

– 2 grote bieten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie, basilicum of oregano)
– 2 eetlepels noten of zaden (bijvoorbeeld walnoten, sesamzaadjes of pompoenpitten)

Vulling:
– 200 gram kip, gehakt of gebakken
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes
– 1/2 rode paprika, in dunne plakjes
– 1/2 avocado, in dunne plakjes
– 2 eetlepels hummus
– 2 eetlepels zure room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes.

3. Leg de plakjes biet op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout, peper en citroensap.

4. Rooster de bietenplakjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Meng de kruiden en noten of zaden in een kom.

6. Verdeel de kip, komkommer, paprika, avocado, hummus en zure room over de bietenplakjes.

7. Bestrooi met de kruidenmengsel.

8. Rol de bietenplakjes op tot wraps en serveer.

Met bietenwraps

Geef een reactie

Schuiven naar boven