Met aubergine en gehakt

Aubergine en gehakt is een heerlijke combinatie die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept combineer je de smaken van aubergine en gehakt met een heerlijke tomatensaus en kruiden. Het resultaat is een heerlijke maaltijd die je meteen kunt serveren.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 aubergines, in blokjes
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper.

3. Voeg de ui, knoflook en aubergine toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en roer goed door.

5. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de schotel in ongeveer 20 minuten gaar.

7. Serveer de schotel met wat extra oregano en basilicum.

Met aubergine en gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven