Met andijvie

Andijvie is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke maaltijd met andijvie kunt maken. Deze maaltijd is eenvoudig te bereiden en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram andijvie
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de andijvie en snijd deze in kleine stukjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

4. Voeg de andijvie toe en bak deze nog 5 minuten mee.

5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, chilipoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel de andijvie over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de andijvie ongeveer 20 minuten.

7. Serveer de andijvie met wat extra olijfolie en wat vers citroensap. Eet smakelijk!

Met andijvie

Geef een reactie

Schuiven naar boven