Meringue

Meringue is een luchtig, zoet gebak dat gemaakt wordt van eiwit en suiker. Het is een populaire toevoeging aan desserts zoals taarten, ijs en pavlova. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het resultaat is een luchtige, zoete lekkernij. Hieronder volgt een recept voor meringue.

Ingrediënten:

– 3 eiwitten
– 1/2 theelepel citroensap
– 1/4 theelepel zout
– 3/4 kopje suiker

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Klop de eiwitten met een mixer totdat ze stijf zijn.

3. Voeg het citroensap en het zout toe en klop nog een paar minuten.

4. Voeg de suiker toe en klop nog een paar minuten totdat het een glanzende, stijve massa is.

5. Leg de meringue op een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes.

6. Bak de meringue in de oven gedurende 1 uur.

7. Laat de meringue afkoelen voordat je ze serveert.

Geniet van je meringue!

Meringue

Geef een reactie

Schuiven naar boven