Merguez

Merguez is een traditionele Marokkaanse worst die wordt gemaakt met een mengsel van kruiden, specerijen en rundergehakt. Het is een heerlijke smaakmaker die je kunt gebruiken in veel verschillende gerechten. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke merguez kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Meng alle kruiden en specerijen in een kom.

2. Voeg het gehakt toe en meng het goed met de kruiden.

3. Voeg de olijfolie toe en kneed het gehakt goed door.

4. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel en druk ze plat tot worstjes.

5. Verwarm een koekenpan en bak de worstjes aan beide kanten goudbruin.

6. Serveer de merguez warm met een salade of andere gerechten.

Eet smakelijk!

Merguez

Geef een reactie

Schuiven naar boven