Melanzane parmigiana

Melanzane parmigiana is een heerlijk Italiaans gerecht dat bestaat uit gegrilde aubergines, tomatensaus en kaas. Het is een geweldige manier om de smaak van aubergines te combineren met de smaak van kaas en tomatensaus. Het is een gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een heerlijke maaltijd oplevert. Hieronder volgt het recept voor melanzane parmigiana.

Ingrediënten:

– 2 aubergines
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

4. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten koken.

5. Leg de plakjes aubergine in een ovenschaal en giet de tomatensaus erover.

6. Bestrooi de geraspte kaas over de aubergines.

7. Bak de melanzane parmigiana gedurende 25 minuten in de oven.

8. Serveer de melanzane parmigiana warm.

Melanzane parmigiana

Geef een reactie

Schuiven naar boven