Meiraapjes

Meiraapjes zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker alternatief voor vlees en een goede bron van vezels, vitamine B12 en ijzer. In dit recept worden meiraapjes gekookt in een saus van tomaten, uien, knoflook en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je met een salade of rijst kunt serveren.

Ingrediënten:

– 500 gram meiraapjes

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1/2 theelepel chilipoeder

– 1/2 theelepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel gedroogde basilicum

– 1/2 theelepel gedroogde tijm

– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

3. Voeg de tomaten, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout, peper, chilipoeder, oregano, basilicum, tijm en rozemarijn toe en roer goed.

4. Voeg de meiraapjes toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en breng aan de kook.

6. Laat het gerecht op laag vuur sudderen tot de meiraapjes gaar zijn.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer met een salade of rijst.

Meiraapjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven