Meiraap

Meiraap is een heerlijk gerecht dat veel mensen graag eten. Het is een lekker, gezond en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke meiraap kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kilo meiraap

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje olijven

– 1/4 kopje kappertjes

– 1/4 kopje pijnboompitten

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de meiraap en snijd deze in stukken.

3. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de meiraap toe en roer goed door.

6. Voeg het water toe en roer goed door.

7. Voeg de olijven, kappertjes en pijnboompitten toe en roer goed door.

8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de meiraap ongeveer 30 minuten.

9. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi met de gehakte peterselie.

10. Serveer de meiraap met rijst of aardappelen.

Meiraap

Geef een reactie

Schuiven naar boven