Meat loaf

Meatloaf is een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat eenvoudig te maken is en dat heerlijk smaakt. In dit recept wordt een klassieke meatloaf gemaakt met een twist. Deze meatloaf is gevuld met kaas en bacon en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eieren
– 1/2 kopje paneermeel
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 4 plakjes bacon, fijngehakt
– 1/4 kopje ketchup
– 1/4 kopje Worcestershire saus
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde peterselie
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom het gehakt, de ui, knoflook, eieren, paneermeel, kaas, bacon, ketchup, Worcestershire saus, oregano, basilicum, peterselie, zout en peper.

3. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

4. Leg het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal en vorm het tot een broodvorm.

5. Bak de meatloaf in de oven gedurende 45 minuten.

6. Haal de meatloaf uit de oven en laat hem afkoelen.

7. Serveer de meatloaf met aardappelpuree en groenten.

Meat loaf

Geef een reactie

Schuiven naar boven