Marshmallow

Marshmallows zijn een heerlijk zoet en luchtig tussendoortje. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gebruikt in allerlei lekkere desserts. In dit recept leer je hoe je zelf marshmallows kunt maken.

Ingrediënten:

– 3 eetlepels gelatinepoeder

– 1/2 kopje koud water

– 1 kopje suiker

– 1/2 kopje licht karamelstroop

– 1/4 theelepel zout

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 kopje poedersuiker

– 1/4 kopje maïzena

Bereidingswijze:

1. Doe het gelatinepoeder in een kom en voeg het koude water toe. Roer goed om te combineren. Laat het mengsel 5 minuten staan.

2. Verwarm de suiker, karamelstroop, zout en vanille-extract in een pan op middelhoog vuur. Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost.

3. Voeg het gelatinemengsel toe aan de pan en roer goed om te combineren.

4. Verwarm het mengsel op middelhoog vuur totdat het begint te koken. Laat het mengsel 5 minuten koken.

5. Haal de pan van het vuur en voeg de poedersuiker en maïzena toe. Roer goed om te combineren.

6. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm. Laat het afkoelen en stijf worden.

7. Snijd de marshmallows in stukken en serveer.

Marshmallow

Geef een reactie

Schuiven naar boven