Marokkaanse pannenkoek

Marokkaanse pannenkoeken zijn een heerlijke, zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze pannenkoeken zijn gemaakt met een basis van bloem, suiker, melk en eieren, en worden vervolgens gevuld met een zoete vulling van amandelen, kaneel en honing. Deze pannenkoeken zijn een perfecte snack of dessert voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor Marokkaanse pannenkoeken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 eetlepels suiker
– 2 eieren
– 1 kopje melk
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel

Vulling:

– 1 kopje gemalen amandelen
– 2 eetlepels honing
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, eieren, melk, boter en bakpoeder in een kom tot een glad beslag.

2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg een kleine hoeveelheid boter toe aan de pan en giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan.

4. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

5. Meng de gemalen amandelen, honing en kaneel in een kom.

6. Leg de gebakken pannenkoek op een bord en bestrijk deze met de amandelvulling.

7. Rol de pannenkoek op en bestrijk deze met wat extra honing.

8. Serveer de Marokkaanse pannenkoeken warm.

Marokkaanse pannenkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven