Marokkaanse linzen

Marokkaanse linzen is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een combinatie van kruidige kikkererwten, tomaten, uien en kruiden. Het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken die vol smaak zit. Hieronder volgt het recept voor Marokkaanse linzen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten
– 2 uien, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze glazig is.

3. Voeg de knoflook, tomaten, komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kikkererwten toe en voeg water toe totdat de kikkererwten net onder staan.

5. Breng aan de kook en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de Marokkaanse linzen met wat vers brood of rijst.

Marokkaanse linzen

Geef een reactie

Schuiven naar boven