Marmita

Marmita is een traditioneel Spaans gerecht dat bestaat uit een mengsel van verschillende ingrediënten, waaronder aardappelen, groenten, vlees en kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Hieronder volgt een recept voor marmita dat u in een mum van tijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden

– 200 gram gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 blik kikkererwten

– 1 blik mais

– 1 blik champignons, in plakjes

– 1 blik olijven, in plakjes

– 1 blik paprika, in blokjes

– 1 blik courgette, in blokjes

– 1 blik aubergine, in blokjes

– 1 blik tomatenpuree

– 1 blik bouillon

– 1 blik water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui, knoflook, wortel en aardappel toe. Bak de groenten 5 minuten.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt mee tot het gaar is.

4. Voeg de kruiden, tomatenblokjes, kikkererwten, mais, champignons, olijven, paprika, courgette en aubergine toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de tomatenpuree, bouillon en water toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht 25 minuten.

8. Serveer de marmita met wat vers brood.

Marmita

Geef een reactie

Schuiven naar boven