Mango taart

Mango taart is een heerlijke, zomerse traktatie die iedereen zal smullen. Deze taart is gemaakt met vers geperste mango sap, verse mango stukjes en een knapperig koekje bodem. Deze taart is een perfecte manier om de zomer te vieren en te genieten van de heerlijke smaak van mango. Hieronder volgt het recept voor mango taart.

Ingrediënten:

– 1 pak koekjes (bijvoorbeeld Digestive of Oreo)

– 100 gram boter

– 2 mango’s

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels maïzena

– 200 ml slagroom

– 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verkruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten boter.

3. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een springvorm en druk het aan.

4. Schil de mango’s en snijd deze in kleine stukjes.

5. Doe de mango stukjes in een kom en voeg de suiker, citroensap en maïzena toe.

6. Roer alles goed door elkaar en verdeel het over de koekjesbodem.

7. Bak de taart in de oven voor ongeveer 25 minuten.

8. Laat de taart afkoelen.

9. Klop de slagroom met de poedersuiker tot het stijf is.

10. Verdeel de slagroom over de taart en garneer met wat mango stukjes.

11. Laat de taart nog een uur in de koelkast staan voordat je deze serveert.

Eet smakelijk!

Mango taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven