Mango curry

Mango Curry is een heerlijke Indiase curry die de perfecte balans tussen zoet en pittig biedt. De zoete smaak van mango wordt gecombineerd met de kruidige smaak van kurkuma, komijn en koriander. Deze curry is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken. Hieronder volgt het recept voor Mango Curry.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen peper

– 2 mango’s, in blokjes gesneden

– 1 kopje kokosmelk

– 1/2 kopje water

– 1 eetlepel citroensap

– 1/4 kopje gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten.

3. Voeg de kurkuma, komijn, koriander, zout en peper toe en bak nog eens 1 minuut.

4. Voeg de mango toe en bak nog eens 2 minuten.

5. Voeg de kokosmelk, water en citroensap toe en breng aan de kook.

6. Laat de curry 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de gehakte koriander toe en roer goed door.

8. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Mango curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven