Mango chutney

Mango Chutney is een heerlijke Indiase saus die vaak wordt gebruikt als dip of als smaakmaker voor gerechten. Het is een combinatie van zoete en pittige smaken, waardoor het een perfecte aanvulling is op veel verschillende gerechten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke mango chutney kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 mango’s, geschild en in kleine stukjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 theelepels gemberpoeder

– 2 theelepels kurkuma

– 2 theelepels komijnpoeder

– 2 theelepels chilipoeder

– 2 theelepels korianderpoeder

– 2 theelepels suiker

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels olie

– Zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.

2. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de mango toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de azijn, suiker en zout toe en laat het geheel nog een paar minuten koken.

5. Laat de chutney afkoelen en pureer het geheel met een staafmixer.

6. Serveer de chutney bij gerechten of als dip.

Mango chutney

Geef een reactie

Schuiven naar boven