Mango chutney kip

Mango Chutney Kip is een heerlijke Indiase gerecht dat een perfecte combinatie is van zoete en pittige smaken. Het is een eenvoudig te maken gerecht dat een geweldige maaltijd maakt voor een avondje thuis. De kip wordt gekookt in een saus van mango chutney, tomatenpuree, kurkuma, komijn, knoflook en gember. De saus is zoet en pittig, en het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd. Hieronder volgt het recept voor Mango Chutney Kip.

Ingrediënten:

– 4 kippendijen
– 2 eetlepels mango chutney
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gember, geraspt
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippendijen in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

3. Meng de mango chutney, tomatenpuree, kurkuma, komijn, knoflook en gember in een kom.

4. Giet de saus over de kippendijen en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.

5. Bak de kippendijen in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

6. Serveer de Mango Chutney Kip met rijst of naanbrood.

Mango chutney kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven