Maltesertaart

Maltesertaart is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze taart is een combinatie van een luchtige chocoladecake, een romige vulling en een knapperige topping van Maltesers. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekkere snack. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke taart.

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram pure chocolade

– 4 eieren

– 200 gram suiker

– 200 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 200 ml slagroom

– 200 gram Maltesers

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter en chocolade samen in een pannetje op laag vuur.

3. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de gesmolten boter en chocolade toe aan het eimengsel en mix goed.

5. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.

6. Vet een springvorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de taart afkoelen.

9. Klop de slagroom stijf en verdeel deze over de taart.

10. Verdeel de Maltesers over de taart en serveer.

Maltesertaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven