Maklouba

Maklouba is een traditioneel Midden-Oosters gerecht dat bestaat uit geroosterde aubergine, rijst, kip en groenten. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de smaken van het Midden-Oosten te ervaren. In dit recept leer je hoe je maklouba kunt maken met kip, rijst, aubergine en een verscheidenheid aan kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 grote aubergines, in plakjes gesneden
– 2 kopjes basmatirijst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 kopje gedroogde pruimen
– 1/2 kopje geroosterde amandelen
– 1/2 kopje gehakte peterselie
– 1/2 kopje gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de aubergine in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

4. Voeg de kipbouten toe en bak tot ze goudbruin zijn.

5. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de rijst toe en roer goed. Voeg vervolgens de kikkererwten, pruimen, amandelen, peterselie en koriander toe en roer goed.

7. Voeg de geroosterde aubergine toe en roer goed.

8. Voeg 1 kopje water toe en breng aan de kook.

9. Zet het vuur laag en laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken.

10. Serveer de maklouba met extra gehakte koriander en peterselie.

Maklouba

Geef een reactie

Schuiven naar boven