Madras

Madras is een heerlijke Indiase curry die wordt bereid met een mengsel van kruiden, tomaten, uien en kokosmelk. Het is een van de meest populaire curries in India en wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood. Madras is een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken die heerlijk is en vol van smaak.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel garam masala

– 1 blik tomatenpuree

– 1 blik kokosmelk

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje gehakte koriander

– 1/2 kopje gehakte peterselie

– 1/2 kopje gehakte amandelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, kokosmelk, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en laat het mengsel zachtjes koken.

6. Voeg de koriander, peterselie en amandelen toe en roer goed.

7. Laat de curry nog een paar minuten koken totdat de saus dikker wordt.

8. Serveer de madras met rijst of naanbrood.

Madras

Geef een reactie

Schuiven naar boven