Madeleines

Madeleines zijn kleine Franse koekjes die al eeuwenlang worden gegeten. Ze zijn licht en luchtig, met een krokant buitenste laagje en een zachte, romige binnenkant. Ze zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of als dessert. Met deze recept kun je gemakkelijk een heerlijke madeleines maken.

Ingrediënten:

– 3 eieren

– 150 gram suiker
– 150 gram bloem
– 125 gram boter
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen.

3. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, vanille extract en citroensap toe en mix tot een glad beslag.

5. Voeg de gesmolten boter toe en mix tot een glad beslag.

6. Vet de madeleinevormpjes in met boter en giet het beslag erin.

7. Bak de madeleines in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

8. Laat de madeleines afkoelen en serveer.

Madeleines

Geef een reactie

Schuiven naar boven