Madeleines librije

Madeleines Librije is een heerlijk Franse gebak dat gemaakt wordt met een mengsel van bloem, boter, eieren, suiker en citroenrasp. Het is een luchtig, zacht gebak dat perfect is voor een koffiepauze of als dessert. Deze versie van Madeleines Librije is een klassieke, maar met een extra smaak van citroen. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Hier is wat je nodig hebt:

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 200 gram boter
– 4 eieren
– 200 gram suiker
– 2 eetlepels citroenrasp

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een steelpan.

3. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de gesmolten boter toe aan het eimengsel en meng goed.

5. Voeg de bloem toe en meng tot een glad deeg.

6. Voeg de citroenrasp toe en meng goed.

7. Vet de madeleinevormpjes in met boter en giet het deeg erin.

8. Bak de madeleines gedurende 15-20 minuten in de oven.

9. Laat de madeleines afkoelen en serveer.

Geniet van je heerlijke Madeleines Librije!

Madeleines librije

Geef een reactie

Schuiven naar boven