Madeleine

Madeleines zijn kleine Franse koekjes die al eeuwenlang worden gebakken. Ze zijn licht en luchtig, met een krokant buitenste laagje en een zachte, romige binnenkant. Deze madeleines zijn gemaakt met een basisrecept van eieren, bloem, suiker, boter en citroenrasp. Ze zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of als dessert.

Ingrediënten:

– 3 eieren
– 150 gram bloem
– 150 gram suiker
– 150 gram boter
– 1 theelepel citroenrasp

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de bloem toe en meng goed.

4. Smelt de boter en voeg toe aan het mengsel.

5. Voeg de citroenrasp toe en meng goed.

6. Vet de madeleinevormpjes in met boter en giet het beslag erin.

7. Bak de madeleines in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

8. Laat de madeleines afkoelen en serveer.

Madeleine

Geef een reactie

Schuiven naar boven