Macarons rudolph

Macarons Rudolph zijn een leuke en smakelijke manier om de feestdagen te vieren. Deze macarons zijn gemaakt met een basis van amandelmeel, eiwit, suiker en kleurstoffen. De macarons worden vervolgens gevuld met een romige chocoladevulling en versierd met rode en witte glazuur. Deze macarons zijn een leuke traktatie om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Hieronder volgt het recept voor Macarons Rudolph.

Ingrediënten:

– 200 gram amandelmeel

– 200 gram poedersuiker

– 4 eiwitten

– 1 theelepel rode kleurstof

– 1 theelepel witte kleurstof

– 1 theelepel citroensap

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 theelepel zout

Voor de vulling:

– 200 gram pure chocolade

– 200 ml slagroom

– 1 theelepel vanille-extract

Voor de glazuur:

– 200 gram poedersuiker

– 2 eetlepels water

– 1 theelepel rode kleurstof

– 1 theelepel witte kleurstof

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Doe de amandelmeel en poedersuiker in een kom en meng goed.

3. Voeg de eiwitten, kleurstoffen, citroensap, vanille-extract en zout toe en meng tot een glad beslag.

4. Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

5. Schep het beslag in een spuitzak en spuit kleine ronde macarons op de bakplaat.

6. Bak de macarons gedurende 15-20 minuten. Laat afkoelen.

7. Smelt de chocolade au bain-marie.

8. Klop de slagroom met de vanille-extract stijf.

9. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en meng goed.

10. Vul de macarons met de chocoladevulling.

11. Maak de glazuur door de poedersuiker, water, rode en witte kleurstof te mengen.

12. Bestrijk de macarons met de glazuur.

13. Laat de macarons afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Macarons rudolph

Geef een reactie

Schuiven naar boven