Macaronischotel

Macaronischotel is een heerlijk en eenvoudig te bereiden gerecht. Het is een klassieker die al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van macaroni, kaas en een saus naar keuze. In dit recept gebruiken we een tomatensaus, maar je kunt ook een andere saus gebruiken. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram macaroni
– 500 ml tomatensaus
– 250 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de macaroni toe en roer goed.

6. Verdeel de macaronischotel over 4 ovenvaste schaaltjes.

7. Bestrooi de schaaltjes met de geraspte kaas.

8. Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius en bak de macaronischotel gedurende 15 minuten.

9. Serveer de macaronischotel meteen.

Macaronischotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven