Macaroni kaas

Macaroni kaas is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt maken. Het is een klassieker die iedereen kent en waar iedereen van houdt. Het is een gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken en dat je met veel verschillende smaken kunt variëren. Hieronder volgt een recept voor macaroni kaas.

Ingrediënten:

– 500 gram macaroni
– 500 ml melk
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 200 gram geraspte kaas
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de melk in een pan.

3. Smelt de boter in een andere pan en voeg de bloem toe. Roer goed en laat het mengsel een paar minuten koken.

4. Voeg de warme melk toe aan het boter-bloemmengsel en roer goed. Laat het mengsel een paar minuten koken.

5. Voeg de geraspte kaas, mosterd, zout en peper toe aan het melkmengsel en roer goed.

6. Voeg de gekookte macaroni toe aan het kaasmengsel en roer goed.

7. Verwarm het macaroni-kaasmengsel tot het heet is.

8. Serveer de macaroni kaas warm.

Macaroni kaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven