Macaroni carbonara

Macaroni Carbonara is een heerlijk Italiaans gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een klassieker die je met een paar ingrediënten kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Met de volgende stappen kun je een heerlijke Macaroni Carbonara maken.

Ingrediënten:

– 250 gram macaroni
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram gerookte spek, in blokjes
– 2 eetlepels bloem
– 500 ml melk
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook en spek toe. Bak deze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de melk toe en roer totdat het een glad mengsel is.

4. Voeg de mosterd, Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de macaroni toe en roer goed. Laat het gerecht nog 5 minuten koken.

6. Serveer de Macaroni Carbonara met extra Parmezaanse kaas en peterselie.

Macaroni carbonara

Geef een reactie

Schuiven naar boven