Luxe varkenshaas

Luxe varkenshaas is een heerlijk gerecht dat je met gemak thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een speciale gelegenheid of gewoon als je zin hebt in iets lekkers. De varkenshaas wordt gekruid met kruiden en gebakken in een heerlijke boter- of olijfolie. Daarnaast wordt het geserveerd met een saus van witte wijn, knoflook en kruiden. Dit recept is een eenvoudige manier om een luxe maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 varkenshaasjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel knoflook, gehakt
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel tijm
– 1/4 theelepel rozemarijn
– 1/4 theelepel oregano
– 1/4 theelepel kurkuma
– 1/4 theelepel paprikapoeder
– 1/4 theelepel komijn

Saus:
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/4 kopje boter
– 1/4 kopje gehakte knoflook
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel tijm
– 1/4 theelepel rozemarijn
– 1/4 theelepel oregano

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de olijfolie, boter, knoflook, zout, peper, tijm, rozemarijn, oregano, kurkuma en paprikapoeder in een kom.

3. Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en bestrijk ze met de kruidenmengsel.

4. Bak de varkenshaasjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Terwijl de varkenshaasjes bakken, maak je de saus. Verwarm de witte wijn in een kleine pan en voeg de boter, knoflook, zout, peper, tijm, rozemarijn en oregano toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de varkenshaasjes met de saus en geniet van je luxe maaltijd!

Luxe varkenshaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven