Luikse wafels

Luikse wafels zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn luchtig, knapperig en heerlijk zoet. Deze wafels zijn een perfecte snack of dessert en kunnen worden geserveerd met een verscheidenheid aan toppings. Hieronder volgt een recept voor heerlijke Luikse wafels.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 2 eieren
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje melk
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de eieren en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten boter, melk en vanille-extract toe en meng goed.

4. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en meng tot een glad deeg.

5. Vet een wafelijzer in met boter en verwarm het op middelhoog vuur.

6. Voeg een kleine hoeveelheid deeg toe aan het wafelijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin.

7. Serveer de wafels warm met vers fruit, poedersuiker of andere toppings naar keuze.

Luikse wafels

Geef een reactie

Schuiven naar boven