Lontong

Lontong is een traditioneel Indonesisch gerecht dat bestaat uit kleine stukjes gekookte rijst die in bananenbladeren zijn gewikkeld. Het is een heerlijk, veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke lontong kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje gesneden kipfilet
– 1/2 kopje gesneden groenten (bijvoorbeeld wortel, paprika, ui, prei)
– Bananenbladeren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook.

2. Voeg de kurkuma, koriander, komijn, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de kip en groenten toe en bak totdat de kip gaar is.

4. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed om alles te combineren.

5. Verwarm een pan met water en leg de bananenbladeren erin. Laat het water koken en laat de bladeren 5 minuten koken.

6. Verdeel de rijstmengsel over de bananenbladeren en vouw de bladeren dicht.

7. Leg de lontong in een pan met kokend water en kook gedurende 10 minuten.

8. Serveer de lontong warm met een kom saus naar keuze.

Lontong

Geef een reactie

Schuiven naar boven