Loempia vellen

Loempia vellen zijn een heerlijk Aziatisch gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van knapperige vellen gevuld met een heerlijke vulling. In dit recept gebruiken we kip, groenten en kruiden om de vulling te maken. Deze loempia vellen zijn een perfecte snack of maaltijd voor elke gelegenheid.

Ingrediënten:

– 12 loempiavellen
– 1 kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 1 wortel, geraspt
– 1/2 komkommer, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel gember, fijngehakt
– 1 eetlepel knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peper
– Olie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een kleine hoeveelheid olie in een koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin. Voeg de ui, wortel, komkommer, sojasaus, sesamolie, gember, knoflook, suiker, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Leg een loempiavel op een schoon werkvlak en leg hier een lepel van de vulling op. Vouw de loempiavel dicht en druk de randen goed aan. Herhaal dit met de overige loempiavellen.

4. Leg de loempiavellen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Serveer de loempiavellen warm met een lekkere salade of een saus naar keuze.

Loempia vellen

Geef een reactie

Schuiven naar boven