Linzenburgers

Linzenburgers zijn een heerlijke, gezonde en veelzijdige manier om een burger te maken. Ze zijn gemaakt van kikkererwten, linzen en kruiden, waardoor ze een heerlijke smaak hebben. Ze zijn ook een geweldige optie voor vegetariërs en veganisten. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke linzenburgers kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte kikkererwten
– 1 kopje gekookte linzen
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje paneermeel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de kikkererwten en linzen in een grote kom en pureer met een staafmixer tot een grove puree.

3. Voeg de ui, knoflook, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en meng goed.

4. Voeg het paneermeel toe en meng goed.

5. Maak met je handen 8 burgers van het mengsel.

6. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven gedurende 20 minuten.

7. Serveer de linzenburgers met je favoriete toppings.

Linzenburgers

Geef een reactie

Schuiven naar boven