Linzen

Linzen zijn een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen. In dit recept maken we een heerlijke linzensoep met kruiden en groenten. Het is een eenvoudig en snel te bereiden maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram linzen
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in blokjes
– 2 stengels selderij, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels zout
– 2 liter water

Bereidingswijze:

1. Breng de linzen in een pan met twee liter water aan de kook. Laat de linzen ongeveer 20 minuten koken.

2. Voeg de ui, knoflook, wortel, selderij, tomaten, laurierblaadjes, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma en zout toe. Laat het geheel nog eens 20 minuten koken.

3. Pureer de soep met een staafmixer.

4. Serveer de soep met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Linzen

Geef een reactie

Schuiven naar boven