Linzen spinazie

Linzen spinazie is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte combinatie van smaak en voedingswaarde. De linzen zorgen voor een stevige bite, terwijl de spinazie een frisse, knapperige textuur geeft. Deze maaltijd is een geweldige optie voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor iedereen die op zoek is naar een gezonde maaltijd. Hieronder volgt het recept voor linzen spinazie.

Ingrediënten:

– 1 kopje linzen
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 koppen spinazie
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de linzen toe en bak nog een minuut.

5. Voeg het water toe en breng aan de kook.

6. Laat het geheel 10 minuten koken, of tot de linzen gaar zijn.

7. Voeg de spinazie toe en laat nog 5 minuten koken.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer warm.

Linzen spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven