Limburgse arretjescake

Limburgse arretjescake is een heerlijke, zoete cake die in de provincie Limburg wordt gegeten. Het is een traditioneel gerecht dat al generaties lang wordt gebakken. De cake is gemaakt van een mengsel van suiker, bloem, boter, eieren, melk en kaneel. Het is een heerlijke traktatie die perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke Limburgse arretjescake.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 200 gram suiker
– 125 gram boter
– 2 eieren
– 2 theelepels kaneel
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, kaneel en melk in een kom.

3. Klop het mengsel met een mixer tot het een glad deeg is.

4. Vet een cakevorm in met boter en bestuif deze met bloem.

5. Giet het deeg in de cakevorm en bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

6. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

7. Laat de cake afkoelen en bestrooi deze met poedersuiker.

8. Serveer de cake warm of koud. Geniet ervan!

Limburgse arretjescake

Geef een reactie

Schuiven naar boven