Libanees platbrood

Libanese platbrood is een heerlijk, knapperig brood dat vaak wordt gebruikt als basis voor veel Libanese gerechten. Het is gemakkelijk te maken en het resultaat is een knapperig, smakelijk brood dat perfect is om te serveren met hummus, falafel of andere Libanese gerechten. Hier is een recept voor Libanees platbrood dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

Instructies:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een grote kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.

6. Leg de plakken op een met bloem bestoven bakplaat.

7. Bak het platbrood in een oven van 220 graden Celsius gedurende ongeveer 10 minuten.

8. Haal het platbrood uit de oven en laat het afkoelen.

9. Serveer het Libanese platbrood met hummus, falafel of andere Libanese gerechten.

Libanees platbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven