Libanees plat brood

Libanese plat brood is een heerlijk, knapperig brood dat een geweldige aanvulling is op veel Libanese gerechten. Het is gemakkelijk te maken en het resultaat is een knapperig, smaakvol brood dat perfect is om te serveren met hummus, salades of andere Libanese gerechten. Hier is een recept voor Libanees plat brood dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 kopje lauw water

– 1/4 kopje olijfolie

– 1/4 kopje yoghurt

– 1 eetlepel sesamzaad

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit.

2. Meng de bloem, zout, suiker en bakpoeder in een kom.

3. Voeg het lauwe water, olijfolie en yoghurt toe en kneed het deeg tot het glad is.

4. Rol het deeg uit tot een dunne plak en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bestrijk het deeg met olijfolie en bestrooi het met sesamzaad.

6. Bak het brood in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot het goudbruin is.

7. Laat het brood afkoelen voordat je het serveert.

Libanees plat brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven