Lente ui soep

Lente ui soep is een heerlijke, smaakvolle soep die perfect is voor een koude winteravond. Deze soep is gemaakt met lente uien, wat een heerlijke zoete smaak geeft. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder staat het recept voor lente ui soep.

Ingrediënten:

– 2 lente uien, in dunne ringen gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 liter kippenbouillon

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel citroensap

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1/2 kopje slagroom

– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de lente uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

2. Voeg de kippenbouillon, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en breng aan de kook. Laat het 15 minuten koken.

3. Voeg het citroensap toe en laat het nog 5 minuten koken.

4. Verwarm de boter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Roer tot het een glad mengsel is.

5. Voeg het bloemmengsel toe aan de soep en roer goed. Laat het nog 5 minuten koken.

6. Voeg de slagroom toe en roer goed. Laat het nog 5 minuten koken.

7. Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas.

Geniet van deze heerlijke lente ui soep!

Lente ui soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven