Lemon meringue pie

Lemon meringue pie is een heerlijke, zoete en zure taart die perfect is voor elke gelegenheid. Het is een klassieker die iedereen kent en waar iedereen van houdt. Deze versie van de taart is gemaakt met een knapperige korst, een zure citroenvulling en een luchtige meringue. Hieronder staat het recept voor deze heerlijke taart.

Ingrediënten:

– 1 pakje kant-en-klare korst
– 2 eieren
– 1/2 kopje suiker
– 1/4 kopje bloem
– 1/4 kopje maïzena
– 1/2 kopje citroensap
– 1/4 kopje boter
– 1/4 theelepel zout
– 1/2 kopje water
– 2 eiwitten
– 1/4 kopje suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Leg de korst in een taartvorm en bak deze in de oven gedurende 10 minuten.

3. Klop in een kom de eieren, suiker, bloem, maïzena, citroensap, boter, zout en water tot een glad mengsel.

4. Giet het mengsel in de taartvorm en bak de taart gedurende 25 minuten.

5. Klop in een andere kom de eiwitten en suiker tot een stijve meringue.

6. Verdeel de meringue over de taart en bak de taart nog eens 10 minuten.

7. Laat de taart afkoelen en serveer.

Lemon meringue pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven