De lekkerste brood is gemaakt met de beste ingrediënten en de juiste technieken. In dit recept leer je hoe je heerlijk, knapperig en smaakvol brood kunt maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
– 500 gram bloem
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels suiker
– 2 theelepels gist
– 2 eetlepels olijfolie
– 300 ml lauw water
Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel. Laat het deeg vervolgens een uur rusten.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Vorm het deeg tot een bal en leg het op een met bloem bestoven bakplaat. Snijd het deeg met een mes in kruisvorm in. Bestrijk het deeg met wat olijfolie en bestrooi het met wat zout.
Bak het brood in de oven gedurende 25-30 minuten. Controleer of het brood gaar is door erin te prikken met een satéprikker. Als de satéprikker er droog uitkomt, is het brood gaar.
Laat het brood afkoelen op een rooster. Geniet van je heerlijke, knapperige en smaakvolle brood!