Lekkerbek

Lekkerbek is een heerlijk gerecht dat veel mensen graag eten. Het is een combinatie van vis, aardappelen en groenten die samen worden gebakken in de oven. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor lekkerbek.

Ingrediënten:

– 500 gram visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of schol)

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 wortels, geschild en in plakjes gesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel tijm

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de visfilet in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Verdeel de aardappelblokjes, ui, knoflook, wortels en tomaten over de vis.

4. Meng de olijfolie, citroensap, paprikapoeder, tijm, zout en peper in een kom en giet dit over de vis en groenten.

5. Bak de lekkerbek in de oven gedurende 25-30 minuten.

6. Serveer de lekkerbek met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Lekkerbek

Geef een reactie

Schuiven naar boven