Latkes

Latkes zijn een klassiek Joods gerecht dat wordt gemaakt met aardappelen, eieren en bloem. Ze worden meestal geserveerd tijdens de feestdagen Hanukkah en Passover. Latkes zijn een lekker en eenvoudig gerecht om te maken, en ze zijn een geweldige manier om de feestdagen te vieren. Hier is een recept voor heerlijke latkes.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen
– 2 eieren
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– Olijfolie

Instructies:

1. Schil de aardappelen en rasp ze met een kaasschaaf.

2. Doe de geraspte aardappelen in een grote kom en voeg de eieren, bloem, zout en peper toe. Meng alles goed.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe.

4. Neem een handvol van het aardappelmengsel en vorm er een platte koek van.

5. Bak de latkes in de koekenpan totdat ze goudbruin zijn.

6. Draai de latkes om en bak de andere kant ook totdat ze goudbruin zijn.

7. Serveer de latkes warm met een topping naar keuze.

Geniet van je heerlijke latkes!

Latkes

Geef een reactie

Schuiven naar boven