Lasgne

Lasagne is een heerlijk Italiaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gerecht dat bestaat uit verschillende lagen pasta, saus en kaas. Het is een gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden, maar hier volgt een recept voor een klassieke lasagne met bechamelsaus.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Voor de bechamelsaus:

– 500 ml melk
– 50 gram boter
– 50 gram bloem
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Voor de kaaslaag:

– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

5. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg al roerend de melk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.

6. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Begin met een laag lasagnebladen, gevolgd door een laag gehaktsaus. Herhaal dit nog twee keer.

7. Giet de bechamelsaus over de lasagne en strooi de geraspte kaas erover.

8. Bak de lasagne in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.

9. Serveer de lasagne met wat extra geraspte kaas en een salade.

Eet smakelijk!

Lasgne

Geef een reactie

Schuiven naar boven